maandag 1 december 2008

Cornelis Gerardus de Bruijn? (broer van Hein de Bruijn)

Wie kan dit bevestigen??


Foto: Cornelis Gerardus de Bruijn en Antje Kremer
Volgens de verhalen konden zij geen kinderen krijgen!
In het album van mijn vader staat bij deze foto oom Cor en Tante Antje.
In vergelijking met een foto van Abrahamina Johanna met To van 5 jaar en Henk als baby zou het meisje op deze foto ook To (Antonia Martina) moeten zijn.

Cornelis Gerardus de Bruijn is geboren op 09-03-1883 in Juthphaas, zoon van Jan de Bruijn en Antonia Bogaard.
Beroep: Meesterknecht (1909)
Cornelis trouwde, 26 jaar oud, op 09-07-1909 in Culemborg met Antje Kremer, 24 jaar oud. Antje is geboren op 16-09-1884 in Nijmegen, dochter van Hendrikus Kremer en Catharina Johanna Kolthof.

Kind van Cornelis en Antje:
1 (Adoptie) Bertus de Bruijn

Reactie van Ton Jägers:
Ome Cor en Tante Antje woonden in Utrecht vlakbij de Bilitonkade. Zij hadden een aangenomen zoon Bertus. Een zenuwachtig persoon, maar kon enorm goed pianospelen. Bertus vond het leuk als wij televisie kwamen kijken bij Ome Cor (broer van mijn opa Gert de Bruijn dus). Later bleek waarom. Bertus vond kleine kinderen leuk om het zo maar te zeggen.

Reactie van Eliz (Elly) Kok:
Er was iets geheimzinnigs aan Betus en ik mocht niet in zijn buurt komen als we bij tante Antje en oom Cor waren.
Bert (Jan Hendrikus Stephanus Engelbertus de Bruijn) is overleden, 76 jaar oud op 9 april 1999 te Doetinchem. (Bert woonde vlakbij, in een ander flatgebouw, Jan en Lenie.
Bron: rouwkaart aan Lenie en Jan de Bruijn. Bertus woonde Rode Kruisplein 127, te Doetinchem. Namen op rouwkaart: W.M. de Bruijn-Verduin en Fred en Bea. Toen Jan en Leen naar Raalte verhuisden is Bertus met zijn vrouw in de flat (huurflat)van Jan en Leen gaan wonen.

2 opmerkingen:

  1. Ome Cor en Tante Antje woonden in Utrecht vlakbij de Bilitonkade. Zij hadden een aangenomen zoon Bertus. Een zenuwachtig persoon, maar kon emorm goed pianospelen. Nertus vond het leuk als wij televisie kwamen kijken bij Ome Cor (broer van mijn opa Gert de Bruijn dus). Later bleek waarom. Bertus vond kleine kinderen leuk om het zo maar te zeggen. Voor zover mij bekend leeft Bertus nog. Woon-en of verblijfplaats mij onbekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In het vorige stukje moet Nertus uiteraard Bertus zijn.

    BeantwoordenVerwijderen