woensdag 4 februari 2009

Australië - foto's door de tijd - vanaf 1950

New South Wales

Foto's van het gezin de Jager. To de Bruijn en Evert de Jager en de kinderen Bep, Ans, Ineke en Jan. In 1950 emigreerden zij vanuit Nederland (Amsterdam) naar Australië.

KLIK OP DE FOTO'S OM DEZE TE VERGROTENTekst achter op de foto (boven):
Eef zei: Hier houdt het mensdom op, en inderdaad geen geen menselijk wezen te zien.
Dat was nog voor KerstmisFoto: de start van de bouw. Voor het huis paaltjes maken, Eef maar stenen sjouwen en cement maken. Het jongetje wat u ziet is niet Jan hoor, dat is de metselaarszoon.Foto: het huis aan de voorkantFoto: Ans met Lassy, de jonge hondFoto: Bep in haar eentjeFoto: op een zondagmiddag voor het huis, v.l.n.r.: Evert, Ans, Ineke, Jan, To en BepFoto: tekst achter de foto: Eef onder de koeien in de morgenFoto: Bep de Jager en Matthew - the Wedding Breakfast - 
Posted by Picasa
Tekst bij Foto/krantenknipsel: A nice hit by Ansje Dejager for Woonona Wanderers in the Women's Vigoro at Unanderra on Saturday against Unaderra. Rosylin Proud, for Unanderra, wicket keeper, seems surprised.

Klik op de knipsels om deze te vergroten

Foto krant: Links Ans de Jager. Tekst bij foto/krantenknipsel: left to right, Anne Dejager (Woonona)Val Boots (Carrimal) Kath Jaggar (Austinmer) and Joy Boots (Carrimal)enjoyed themselves at the Part Ke mbla Steelworks Metallurgical Dept. Christmas party at Philip House.

Foto: Ineke de Jager en ..Foto: Jan de Jager en zijn moeder To. Tekst achter op de foto; Jan's verjaardag 24 september 1965 bij Ineke in huis. Ik was daar voor de wedding van een buurmeisje en after de wedding hadden we Jan's verjaardag.Foto: tekst achter op de foto; Jan in uniform in front of the hostel op de dag van zijn aanstelling.Foto: Eef en To in het land van de Bega river.Foto: bron Internet
The Bega River is located in the far South Coast of New South Wales, Australia. The river rises in the Kybeyan Range, part of the Great Dividing Range, and discharges into the South Pacific Ocean at the town of Tathra. The river is known as the Bemboka River in its upper reaches and its major tributary is the Brogo River with a confluence at the town of Bega.Foto: op de achterkant staat geschreven: dit is Cheryl, Ans en Jan hun dochter. Er zijn andere in de maak.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen